Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Max Wiman: Supportrarna får chansen att smycka stadion

Supportrarna kommer inte att finnas på plats – men nu får de chansen att hänga upp sina banderoller i alla fall. På söndagseftermiddagen och någon timme på måndagen öppnas stadion upp för att smycka läktarna inför allsvenska MFF-premiären mot Mjällby.
Alla matcher i första omgången kommer också att – liksom i övriga Europa – föregås av en tyst minut för att hedra de avlidna i covid-19 och deras anhöriga.

Kapten Anders Christiansen synar sina trupper när de - dock utan militärisk precision - ställer upp för ett socialt distanserat lagfoto av udda modell och som vi hoppas blir unikt för 2020.Bild: Lars Brundin
Det har inte sipprat ut så många "kringgrejor" vid den allsvenska starten och det gäller även för Malmö FF.
I veckan togs en rätt tuff lagbild med social distansering som en hälsning till supportrarna.
Vi vet också att alla de som valt att ta något av MFF:s årskortspaket får ett matigt tv-magasin inför varje match. De kommer att få en speciell länk utskickad för att behålla exklusiviteten.
Malmö FF har också öppnat ett swishkonto dit man kan skicka ett bidrag för en virtuell biljett, fika eller korv.
Klubben uppmanade också tidigare supportrar att skicka in sin version av hymnen, men i skrivande stund har det inte kommunicerats om och hur MFF tänker använda bidragen.
Däremot har man inte använt sig av greppet att låta supportrar göra/köpa sin pappfigur för att fylla upp utrymmen på läktarna. Vilket använts i ganska hög grad i Tyskland och Danmark. FC Rosengård kommer att göra det när damernas allsvenska går igång.
Det måste alltid finnas plats för skämt och skoj. Behrang SafariBild: Lars Brundin
Allt är begränsat i denna speciella allsvenska start. Sydsvenskan har fått rätten till att ha två reportrar på plats. Det innebär att vi kan köra vår traditionsenliga liverapportering direkt från stadions läktare och förhoppningsvis kan skildra känslan där utöver själva matcherna.
Passar på att bjuda på en liten videosnutt från en träning vi fick kika på tidigare i veckan, så får ni också se hur fantastiskt fin stadions gräsmatta är efter denna vilovår.
Ingen vet hur länge allsvenskan kommer att spelas utan publik. Saker förändras ganska snabbt i coronakrisen. Danska ligan har släppt upp för ett fåtal åskådare, min utgångspunkt är att det dröjer ett bra tag i Sverige.
Då behöver man inte bli besviken, det är bättre att flytta horisonten långt bort (om man nu kan det) och hoppas att vi alla sköter oss så att smittspridningen bromsas och helst ebbar ut vi kan återgå till ytterligare ett snäpp av normalitet.
För sköter vi alla oss behöver vi heller inte vara så oroliga för att fotbollen tvingas avbryta senare under säsongen. Vi måste komma ihåg att det är den verkligheten vi lever i.
Gå till toppen