Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

De vill inspirera till äventyr på hemmaplan

Bestiga berg i Malmö, låter det som en omöjlighet? Inte för Emma Ising och Jenny Larsson som tar sig an Sveriges högsta berg Kebnekajse – fast på hemmaplan, i platta Malmö.

På temat hemester och att hitta äventyr och smultronställen hemmavid så ordnade kvinnorna bakom Vandringsguiden en bergsbestigning – i Malmö.Bild: Emil Langvad
Hur går det till, undrar nog en och annan. Jo, såhär: 75 vändor upp och ner på en 19 meter hög backe i Bulltofta. Det motsvarar nämligen samma höjdmeter som vandringen från Kebnekajse fjällstation till toppen, har Emma Ising och Jenny Larsson räknat ut. Att bestiga "berget" i Bulltofta räknar de med ska ta dem ungefär sex timmar. Sedan avslutar de med grillfest vid kullens fot. Nu hoppas de att fler får upp ögonen för den här sortens friluftsliv:

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen