Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Domstol säger sitt – fortsatt kamp om Preem

Striden om Preems omdiskuterade utbyggnad av raffinaderiet i Lysekil tar ett nytt steg när Mark- och miljööverdomstolen nu ska säga sitt. Men regeringen vill fatta det slutliga beslutet, och kan tänkas sopa undan domstolens yttrande. Fler juridiska turer kan också följa.

På måndagen ger Mark- och miljööverdomstolen sitt yttrande om Preems planerade utbyggnad av raffinaderiet vid Brofjorden, utanför Lysekil. Men regeringen har tagit över beslutsfattandet. Och det kan även bli fler rättsliga turer, i EU-domstolen eller Högsta förvaltningsdomstolen. Arkivbild.Bild: Thomas Johansson/TT
Preem ser den planerade utbyggnaden som en miljösatsning, där man bland annat minskar de globala utsläppen av koldioxid. Företaget vill exempelvis få använda förnybara råvaror i produktionen av drivmedel. Det har man i dag inget tillstånd för.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen