Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Genren som gett ”fulkulturen” ett ansikte

Folklig publikmagnet – men hånad och bespottad av kritikerkåren. Buskisen är en åsiktsdelare av rang – och nu kommer den första boken i ämnet.
– Hade någon frågat mig för 15 år sen om jag skulle skriva en bok om buskis och Stefan och Krister hade jag skrattat, säger teatervetaren Mikael Strömberg.

En ny bok utforskar buskisgenren. Bild från föreställningen "Pilsner & Penseldrag", som spelades på Vallarnas friluftsteater i Falkenberg sommaren 2018 med bland andra Claes Månsson och Siw Carlsson.Bild: Bo Håkansson/TT
Få typer av underhållning framkallar så diametralt olika reaktioner hos publiken som just buskis. Lika älskat som fenomenet är av många, lika avskytt är det av andra. Och det var just dubbelheten i genren som väckte nyfikenheten hos Mikael Strömberg, forskare i teatervetenskap vid Göteborgs universitet, som skrivit boken ”Buskis – folkligt och underhållande.”

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen