Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ingen vill driva skandalomsusade S:t Knut – kommunen avbröt upphandling

Bara ett enda vårdföretag – för litet och för oerfaret – visade intresse när Vellinge kommun gick ut med en ny upphandling av äldreboendet S:t Knut. Nu driver oppositionen nya krav mot M-styret om att Vellinge kommun ska ta över driften.

Ingen nappade på senaste upphandlingen av äldreboendet S:t Knut i Skanör. ”Vi ser inte att det är möjligt att göra det på så kort tid och få till ett vettigt avtal. Då tänker vi att det är rimligare att kommunen tar över och driver S:t Knut och Aspen”, säger Andreas Johansson (L).Bild: Emil Langvad
Omsorgsföretaget Vardaga, som ingår i Ambea-koncernen, har drivit äldreboendet S:t Knut och Aspen i Skanör sedan januari 2019. Processen att ta över och driva S:t Knut med 99 omsorgsplatser, har kantats av flera problem. I höstas anklagades vårdjätten för vanvård på boendet, vilket Sydsvenskan avslöjade i en granskning.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen