Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kaptenen och stjärnvärvningen saknas: ”Bättre att hon gör annat”

FC Rosengårdstränaren Jonas Eidevall hyllar nyförvärvet Katrine Veje, men låter henne liksom lagkaptenen Caroline Seger vila när laget spelar träningsmatch mot Växjö.

Den danska landslagsstjärnan Katrine Veje saknas i söndagens match mot Växjö.Bild: CARL SANDIN
Dagens träningsmatch mot Växjö blir en av två som de svenska mästarna FC Rosengård spelar innan ligan drar igång i slutet av juni. Speltiden blir blott 35 minuter per halvlek, men tränaren Jonas Eidevall hoppas hinna få en del svar.
– Matchen har två stora syften. Ett är att förberedda oss inför tävlingsmatcher på ett fysiskt sätt. Det andra blir att se vad vi behöver jobba vidare med på individuell och kollektiv nivå, säger han och konstaterar att han har en bild av var man befinner sig men att träning och match ibland tenderar att vara skilda världar.
Att det bara blir en 70 minuters match handlar om att Göteborg tvunget ville spela nästa träningsmatch på torsdag, vilket gav en kort återhämtningsperiod för FCR-spelarna. För att klara av båda på en ganska liten trupp blev kompromissen en kortare match under söndagen.
FCR kommer till spel mot Växjö utan lagkaptenen Caroline Seger.
– Utan att gå in på detaljer så resonerar vi att det är bättre att hon gör annat än spelar match just i morgon. Men hon är aktuell både för spel mot Göteborg och i premiären mot Vittsjö.
Inte heller Fiona Brown, Mathilda Kristell eller senaste stjärnvärvningen Katrine Veje finns med i truppen. Eidevall hissar Katrine Veje och hoppas se henne debutera mot Göteborg.
– Hon står för precis det som vi behövde. Hon håller internationellt och täcker samtidigt rätt så många positioner [ytterback och mittback] där vi varit tunna, säger Jonas Eidevall som väljer att matcha in henne försiktigt.
– Först ska hon sätta sig in i vårt sätt, men det spelar också in att det var ett tag sedan hon var i lagträning och ännu längre sedan hon spelade match. Vi vinner inget på att skynda fram något.
AVSPARK

FC Rosengård-Växjö

Malmö ip

14.00

Matchen blir den första som FC Rosengård spelar sedan cupmatchen mot Västerås den 22 februari.

Gå till toppen