Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fint resultat för Petersson i Sverigepremiär

Wictor Petersson hoppas närma sig det svenska rekordet på 21,33 i sommar. Men kulstötaren fick nöja sig med 20,55 när den svenska eliten inledde tävlingssäsongen på hemmaplan. – Jag är väldigt sugen på att ta det svenska rekordet, säger han.

Kulstötaren Wictor Petersson vann Sverigepremiären i Södertälje. Arkivbild.Bild: Jonas Ekströmer/TT
Wictor Petersson satte personligt rekord med 20,94 när friidrotten gjorde comeback på galan The Impossible Games i Oslo i torsdags. Han lyckades inte följa upp det resultatet i årets första tävling på svensk mark, Kringelkastet i Södertälje.
Petersson vann dock tävlingen på 20,55 efter en jämn serie där alla stötar var kring 20 meter, förutom ett övertramp.
– Först och främst är det härligt att vara i gång och tävla igen och vara fri att röra sig. Jag var nöjd med utomhuspers i Oslo senast, men jag ville ta det svenska rekordet, säger Petersson i Friidrottsförbundets tv-sändning.
Petersson får vänta ytterligare på att ta över det 45 år gamla svenska rekordet från Hans Höglund – en av svensk friidrotts allra äldsta bästanoteringar.
Tävlingen genomfördes utan publik på Södertälje IP enligt rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. Bristen på tufft motstånd påverkade landslagsstjärnan Petersson som bara hade två medtävlare, två lokala aktiva som kom långt efter.
– Det påverkar ju rätt mycket ändå. Man får ju adrenalin från publiken och det är ingen stämning på stadion. Det blir som en kvaltävling.
– Men bara man får tävla får man vara nöjd, säger Petersson
Samtidigt som herrarna tävlade även damerna. Sverigeettan Fanny Roos vann på 18,19 – en stöt hon fick till i den sista omgången. Det är en bit från hennes personliga rekord på 19,06, som hon slog till med i fjol.
Gå till toppen