Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tungt för Kaiserslautern – hotas av konkurs

Kaiserslautern i samband med en match mot Mainz. Arkivbild.Bild: Volker Dziemballa/AP/TT
Anrika tyska fotbollsklubben Kaiserslautern har det tungt, numera inte bara sportsligt.
Klubben, som en gång i tiden var målvaktslegendaren Ronnie Hellströms klubbadress och tyska mästare vid fyra tillfällen, har tvingats ansöka om en form av konkursförfarande på grund av skulder på motsvarande 200 miljoner kronor.
Det finns dock en liten livlina sportsligt sett för klubben som numera hör hemma i tredjedivisionen. Kaiserslautern går in i en form av företagsrekonstruktion men slipper under tiden oroa sig för poängavdrag, vilket i normala fall sker vid ekonomiskt obestånd. Nya regler som införts av tyska fotbollsförbundet i samband med coronapandemin gör att Kaiserslautern, som har sju poäng tillgodo till nedflyttningsstrecket, har en viss chans att sportsligt ändå klara sig kvar.
Dock behövs ett ekonomiskt tillskott på motsvarande 150 miljoner kronor för att klubben ska komma tillbaka in i matchen även nästa säsong.
Gå till toppen