Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Inhopparna bakom TFF:s skräll mot favoriten

Inhopparna Salif Camara Jönsson och Mattias Håkansson låg bakom TFF:s skrällseger mot Halmstad.
En dos av fingertoppskänsla från tränaren Kristian Haynes gav en perfekt premiär.
– I den situationen gav det betalt, vi använde konkurrensen på ett bra sätt, sa Kristian Haynes efter bortavinsten med 1–0.

TFF:s Mattias Håkansson måljublar med Haris Brkic och Fritiof Björkén.Bild: KRISTER ANDERSSON
Trelleborgs FF uppträdde stabilt och robust.
– Det har vi tryckt mycket på. Förra säsongen släppte vi in för många mål och fick för dåliga förutsättningar för att vinna matcher, sa Kristian Haynes.
I premiären ställdes man mot det topptippade laget i superettan.
– Ja, bortaplan mot en tung seriefavorit, sa Kristian Haynes.
Halmstad siktar återigen mot allsvenskan. Laget försökte styra och ställa direkt i premiären.
– De hade bollen, men hade behövt göra mer för att såra oss, sa Kristian Haynes.
Det dröjde till den 43:e minuten innan den första större Halmstadchansen skapades. Den finurlige kantspringaren Samuel Kroon hittade Rasmus Wiedesheim-Pauls panna. TFF-målvakten Hampus Nilsson, ny från Falkenberg, var välplacerad.
– Hampus har imponerat stort sedan han kom till oss. Även om han kommer från en stukad tid i Falkenberg, så skapar han trygghet hos oss, sa Kristian Haynes.
Bytena blev sedan skillnaden för TFF. Direkt i den andra halvleken kom Mattias Håkansson in istället för Oscar Johansson.
Med knappt tjugo minuter kvar byttes Erik Andersson ut mot TFF-veteranen Salif Camara Jönsson och det gav större offensiv tyngd.
– I första halvleken fick vi inte riktigt tag på bollen, men det här föll väl ut, sa Kristian Haynes.
Sannerligen: i den 74:e minuten nickpassade Salif Camara Jönsson till Mattias Håkansson – som vid den bortre stolpen bröstade in 1–0 för TFF.
– Det har vi faktiskt tränat en hel del på. Framförallt var det ett väldigt bra inlägg av Fritiof [Björkén], sedan skarvade ”Salle” den och då vet vi att vi ska vara med på bortre, sa Mattias Håkansson till Dplay.
Mot slutet av matchen jagade Halmstad desperat en kvittering.
Då flyttade TFF-tränaren Kristian Haynes bara ner Salif Camara Jönsson, som stundtals låg som en sköld framför TFF:s backlinje och stoppade det mesta.
– Det var användbart för oss. Halmstad skapade egentligen ingenting i den fasen, sa Kristian Haynes.
Vid slutsignalen var det många knutna TFF-nävar. En tung bortaseger hade bärgats.
– Spelarna gick på knäna mot slutet. Men efter hårt arbete belönades vi med att få marginalerna på vår sida. Underbart! sa Kristian Haynes.
Gå till toppen