Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Öresundsbron stängdes på grund av bilbrand

Öresundsbron var under tisdagskvällen stängd i riktning mot Danmark efter att en bil börjat brinna på bron. Inga personer skadades i samband med branden.

Bild: Läsarbild
Räddningstjänsten larmades till bron klockan 17.37 efter larm om ett brinnande fordon. En bil hade börjat brinna innan högbrodelen, inte långt från Lernacken.
Bron stängdes inledningsvis av i båda riktningar.
– Olyckan har inträffat i riktning mot Danmark, och normalt sett brukar vi inte behöva stänga i riktning mot Sverige då. Men det var en så kraftig rökutveckling från bilen så sikten försvann helt, därför har vi stängt helt, sa Johan Borglin, trafikledare på Öresundsbron.
Strax innan klockan 18 hade räddningstjänsten släckt branden.
– Vi kommer vara kvar en liten stund till och bilen behöver bärgas. Den var helt övertänd när vi kom dit och det är inte så mycket kvar av den nu, säger Måns Krook, inre befäl på räddningstjänsten.
Det var de som färdades i bilen som larmade SOS Alarm om branden, och klarade sig oskadda.
Klockan 18.27 kunde trafiken rulla som vanligt igen.
Bild: Stefan Komierowski/läsarbild
Gå till toppen