Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stängda skolor och reserestriktioner i Peking

Närmare 30 nya coronafall har bekräftats i Peking under tisdagen. Nu stänger den kinesiska 21-miljonerstaden samtliga skolor och inför reserestriktioner.

Runt om i Peking köade på tisdagen stadsborna för att testa sig.Bild: Ng Han Guan/AP/TT
Sammanlagt har över 100 fall av coronasmitta bekräftats under de senaste dygnen.
– Smittspridningen i huvudstaden är extremt allvarlig, säger talespersonen Xu Hejian.
Alla Pekings skolor stängs nu för att stävja utbrottet, meddelar stadens utbildningskommission.
Dessutom införs restriktioner mot resande ut ur huvudstaden. Boende i ”medel- eller högriskområden” får inte resa alls, för övriga gäller förbud mot ”icke nödvändiga” resor.
– Alla som lämnar Peking måste ha ett negativt utslag på ett test som tagits inom sju dagar från avresan, säger stadsledningens vice generalsekreterare Chen Bei på en presskonferens.
Oron för en andra våg är stor i Kina och regering har mobiliserat nästan 100 000 smittskyddsarbetare i kampen mot det nya utbrottet. Tiotusentals ska testas varje dag och utanför köpcentrum, livsmedelsbutiker och kontor kontrolleras besökarnas kroppstemperatur vid entréerna.
Myndigheterna har pekat ut Pekings gigantiska matmarknad Xinfadi som källa till utbrottet. Med en yta motsvarande nära 160 fotbollsplaner är Xinfadi mer än 20 gånger så stor som fiskmarknaden i Wuhan, där det ursprungliga utbrottet tros ha uppstått i slutet av förra året.
Gå till toppen