Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sebastian Larsson: ”Det var pinsamt”

Norrköping tog en förkrossande 4–1-seger mot AIK. Sebastian Larsson var rasande efter förlusten. – Det var under all kritik, säger landslagsprofilen.

Sebastian Larsson. Arkivbild.Bild: Johan Näckstrand/TT
Norrköping gick ut som en ångvält och AIK hade inte mycket att sätta emot. Efter en halvtimmes spel stod det 4–0 till bortalaget.
AIK-mittfältaren Sebastian Larsson var tydlig i sin analys efter matchen.
– Ska jag vara brutalt ärlig tycker jag inte att vi gör något rätt offensivt eller defensivt. Alla sätt man kan beskriva fotboll på gör vi dåligt i dag, säger han.
AIK har inlett säsongen med att testa ett nytt framåtlutat spelsätt med mer fokus på det offensiva spelet, samtidigt som man givit ett flertal unga spelare chansen, däribland Robin Tihi, Paulos Abraham, och i dag Tom Strannegård.
Sebastian Larsson tycker inte att någon skugga ska falla över de yngre förmågorna.
– Frågar du Norrköping har de inte haft en lättare match på extremt lång tid. Vi som har rutin får ta på oss det här. Det här ska inte tynga ner våra talangfulla unga som är på väg fram. Det vill jag vara tydlig med, säger han.
Vad tänkte du när det stod 4–0 efter 30 minuter?
– Jag tror alla insåg vad som hände. Det var pinsamt. Jag kan inte beskriva det på något annat sätt än att vi inte gör någonting rätt. Jag tycker verkligen inte att vi gör ett enda rätt.
På söndag väntar derby borta mot Hammarby för AIK.
Gå till toppen