Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

91 skånska kulturaktörer får regeringens krisstöd

Rockbandet Bob hund, biografen Röda kvarn och musikfestivalen Backyard sessions får krisstöd för evenemang som har ställts in eller skjutits upp på grund av covid-19. Totalt 91 skånska kulturaktörer får ta del av stödet. Mest pengar, 1,87 miljoner kronor, får Nöjesteaternägaren Julius Malmströms produktionsbolag som under våren tvingades ställa in tre turnéer.

Nöjesteaterns uppsättning av ”Grease” fick avbrytas och är nu framflyttad till nästa år. I rollerna syns Caroline Johansson Kuhmunen, Anton Hagman och Lotta Engberg.Bild: Peter Frennesson
– Hela koncernen påverkas på så sätt att det ger oss ett litet andrum. Vi har sökt stöd för kostnader vi redan har haft. Vi har sakta men säkert ätit upp den buffert vi hade och börjat räkna på när pengarna skulle ta slut. De här 1,8 miljonerna ger oss någon månad till och lite muskler för att ta tag i hösten. Problemet är bara att vi inte vet hur hösten ser ut, säger Emelie Löfmark på Julius production.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen