Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hawk-Eye ber om ursäkt efter spökmålet

Sju kameror kunde inte se det. Men i efterhand erkänner nu leverantören av mållinjeteknologin att de missade ett godkänt mål. ”Det här har aldrig inträffat på 9 000 matcher som Hawk-Eye-systemet använts”, skriver de i en ursäkt till Sheffield United efter den mållösa Premier League-återstarten.

Sheffield United jublade förgäves. Målet blev bortdömt.Bild: Paul Ellis/AP
Aston Villa spelade 0–0 hemma på Villa Park mot Sheffield United i den första Premier League-matchen på 100 dagar.
Ett resultat hemmalaget minst sagt får vara nöjd med.
Gästerna borde nämligen fått ett mål godkänt i slutet av den första halvleken efter att Aston Villas norske målvakt Örjan Nyland fumlat in bollen över mållinjen efter en frispark från Oliver Norwoods. Men domaren Michael Oliver fick inte upp någon signal på sin klocka om att bollen skulle ha varit inne, vilket normalt brukar ske.
Det var helt enkelt för att mållinjeteknologin inte kunde se detta. På de sju kamerorna som fanns tillgängliga runt målet var bollen antingen blockerad av målvakten, stolparna eller utespelare.
”En sådan grad av blockering har aldrig hänt på över de 9 000 matcher där Hawk-Eye-systemet använts”, skriver leverantören i en ursäkt.
Efter matchen sade Sheffields tränare Chris Wilder att han inte visste om han skulle skratta eller gråta. Hade nykomlingen tagit tre poäng hade man gått upp på en femteplats i Premier League.
Gå till toppen