Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rosengård föll i sista genrepet inför premiären: ”Svår uppgift”

FC Rosengård fick se sig besegras av Göteborg FC på bortaplan i den sista träningsmatchen inför den allsvenska premiären. Hemmalaget vann med 2-0. Men Rosengårds tränare Jonas Eidevall hoppas att laget kan dra lärdom av matchen.
– Kan vi göra det kan det varit väl investerade läropengar att spela den här matchen idag, sa han.

Rosengård föll i eftermiddagens bortamatch mot Göteborg.Bild: DANIEL STILLER
Göteborg fick en drömstart på matchen mellan fjolårets två topplag. Redan efter två minuters spel hittade Pauline Hammarlund nätmaskorna och i den 62:a matchminuten utökade hemmalaget sin ledning till 2-0 genom Emma Kullberg. Ett mål som blev matchens sista.
I eftermiddagens match var Rosengårds lagdelar nya.
– Vi har ett tremannamittfält som aldrig spelat en minut ihop tidigare. Vi har en trebackslinje som aldrig har spelat ihop tidigare. Vi har två forwards som knappt har spelat ihop tidigare, sa Jonas Eidevall och fortsatte:
– Fotboll är ett relationsspel där den största delen av kommunikationen är ickeverbal. Det handlar om att läsa av varandras kroppsspråk, rörelsemönster och annat. Det är klart att det tar lite tid och det är därför jag menar att vi måste lära oss av det.
I Rosengårds laguppställning saknades Fiona Brown, Jelena Cankovic, Hanna Bennison och lagkaptenen Caroline Seger.
– Det är en svår uppgift för oss med en elva som har väldigt lite speltid ihop och där vi möter ett samspelt Göteborg. Det vi måste göra är att se att det finns mängder med situationer både offensivt och defensivt som vi måste plocka med oss från en sådan här match och dra lärdom av. Kan vi göra det kan det varit väl investerade läropengar att spela den här matchen idag, sa Jonas Eidevall.
I dagens matchtrupp fanns nyförvärvet Katrine Veje med. 29-åringen blev klar för en återkomst i klubben förra veckan.
Rosengårds allsvenska premiär spelas mot Vittsjö den 27 juni. Jonas Eidevall ser fram emot seriestarten.
– Det är klart att vi trivs absolut bäst när det är skarpt läge.
Gå till toppen