Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sparkad kapten nekas återkomst

Kommendör Brett Crozier får inte tillbaka sin tjänst som befälhavare på det amerikanska hangarfartyget USS Theodore Roosevelt. Arkivbild.Bild: Nicholas Huynh/US Navy/AP/TT
Kommendör Brett Crozier får inte tillbaka sin tjänst som befälhavare på det amerikanska hangarfartyget USS Theodore Roosevelt.
Han stängdes av i början av april, men nu har den amerikanska marinen slagit fast att Crozier inte levt upp till de förväntningar som ställdes på honom. Han kommer inte heller att få befälet över något annat fartyg i framtiden, enligt amiral Mike Gilday.
Det var i slutet av mars som det blev känt att det fanns ett coronautbrott ombord på fartyget.
Crozier begärde senare i ett brev till sina överordnade att de närmare 5 000 i besättningen skulle evakueras och sättas i karantän. Brevet kom ut i medierna och han anklagades för att ha dåligt omdöme och för att ha skapat panik.
Gå till toppen