Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tre döda i brittiskt knivdåd

Tre personer har dödats i ett knivdåd i en park i Reading i södra Storbritannien, rapporterar brittiska medier. Ytterligare två har skadats svårt. Polisen har gripit en man.

Tre personer har dödats i ett knivdåd i Reading, rapporterar brittiska medier.Bild: @COGP79 via AP
Larmet om händelsen kom på vid 20-tiden på lördagen svensk tid. En stor polis- och räddningsinsats skickades till platsen där det fanns flera skadade.
I insatsen ingick bland annat ambulanshelikoptrar. En film, vars autenticitet inte är bekräftad, som lades ut på Twitter visar hur sjukvårdare gav första hjälpen till flera personer.
– Vår personal är där, vi har ett antal resurser där som hjälper till. Vi har ett antal patienter som tas om hand och får vård just nu, sade en ambulanstalesperson till The Telegraph strax efter dådet.
De skadade fördes till Royal Berkshire Hospital.
Tre personer har dödats uppger källor för flera brittiska medier. Dessutom är tillståndet kritiskt för två personer.
Polisen i Thames Valley skriver att en man greps på platsen.
Polisen uppmanar användare på sociala medier att inte sprida filmer från händelsen.
Inrikesminister Priti Patel skriver på Twitter att hon är djupt oroad över händelsen i Reading.
”Mina tankar går till alla inblandade, däribland polisen och räddningspersonalen på platsen”, skriver hon vidare.
Tidigare under dagen hölls en Black lives matter-protest på platsen, skriver BBC. Men arrangörerna säger att den var avslutad när dådet inträffade.
Gå till toppen