Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Paralympicsmästare i koma efter krasch

Paralympicsmästaren och förre F1-föraren Alex Zanardi vårdas på sjukhus efter en allvarlig krasch. Arkivbild.Bild: Mauro Pimentel/AP/TT
Paralympicsmästaren Alex Zanardi vårdas på sjukhus med allvarliga huvudskador efter en krasch vid en paracykeltävling i Italien på midsommarafton.
Den förre formel 1-föraren kolliderade med en lastbil och fördes till sjukhuset i Siena där han opererades och försattes i konstgjord koma. Hans tillstånd beskrivs som allvarligt men stabilt.
Enligt neurokirurgen Giuseppe Olivieri vid sjukhuset kan 53-åringen hållas nedsövd från komatillståndet i över en vecka.
– Sedan kan han väckas och utvärderas, säger han till den italienska nyhetsbyrån AGI.
Som F1-förare tävlade Zanardi bland annat för Lotus och Williams innan han tvingades amputera båda benen efter en Cart-krasch 2001. Sedan dess har han vunnit fyra guldmedaljer i Paralympics och tagit två silver.
Gå till toppen