Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skåningar fast i den amerikanska öknen: ”Känns som att leva i en film”

Fast i den amerikanska öknen, utan varken svenskt midsommarväder eller salta dopp i Skälderviken. Men trots reseförbud finner de skånska vännerna en stark gemenskap på andra sidan Atlanten. I sommar satsar de extra mycket på att sprida svensk kultur i USA.

Covid-19 sätter stopp för mycket i år, bland annat utlandssvenskarna Suzanne Langeland Southard och Petra Vighagen Jacobis resa hem till Skåne.Bild: Skärmavbild Maja Suslin/TT Tom Wall
Solen gassar intensivt redan i arla morgonstund. Klockan har precis slagit sex i Scottsdale, Arizona. En amerikansk stad som till ytan sett är jämförbar med Ängelholms kommun. Skillnaden i temperatur jämfört med här hemma är ungefär 20 grader Celcius, efter att ha ställt en riktigt fin sommardag i nordvästra Skåne mot ”the everyday life” i det amerikanska ökenklimatet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen