Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”AC” om utvisningen: ”Idiotiskt agerat av mig”

MFF:s lagkapten Anders Christiansen såg rött efter 37 minuters spel och kallade sig själv för syndabock efter poängförlusten.
– Jag gjorde så att vi tappade två poäng. Med elva man är jag övertygad om att vi hade vunnit, sa han efter 2–2 (1–1) mot Varberg.

Malmö FF:s Anders Christiansen får sin andra varning av domare Adam Ladebäck under matchen mot Varberg.Bild: PETTER ARVIDSON
Efter att Anders Christiansen hade dragit på sig två gula kort inom två minuter så tvingades Malmö FF spela söndagens allsvenska match mot Varberg med tio man under de återstående 55 minuterna.
– Det är något som är svårt att förklara efteråt, men det var idiotiskt agerat av mig. Jag har sagt förlåt till laget. Jag är frustrerad och tycker att jag var en ”fucking” idiot, men jag måste gå vidare efter detta, sa han efter matchen.
I den 35:e minuten varnades han av domaren Adam Ladebäck för en eftersläng. Två minuter senare var han inblandad i en ny duell där han fullföljde en situation och stämplade en motståndare över foten.
– Den första tycker jag är lite tveksam, men när jag har ett gult redan så måste jag hålla huvudet kallt i den andra situationen. Jag gjorde ett stort misstag och tar på mig det. Om vi hade varit elva spelare på planen hade vi vunnit matchen och jag ska inte hitta ursäkter till det som jag gjorde.
Anders Christiansen var även i händelsernas centrum innan han började lägga beslag på domarens gula kort. Redan i den sjunde minuten visade han att det är med lagkaptenens spelbriljans som MFF kan luckra upp de djupt stående och kompakta försvaren. Christiansen hittade yta för en djupledslöpande Isaac Kiese Thelin som kunde friställa Sören Rieks som skickade in Malmös FF:s ledningsmål.
Men MFF:s målfirande var knappt avverkat innan Varberg kvitterade. Detta efter att MFF-försvaret gett en öppen väg till Varbergs Alexander Johansson.
Efter 37 minuters spel kom sedan Anders Christiansens utvisning.
– Jag tycker att det är korrekta kort som ”AC” får och han sätter laget i en mycket svår situation. Att spela tio mot elva under nästan 60 minuter är en väldigt lång tid och det var vi inte nöjda med, sa tränaren Jon Dahl Tomasson.
Trots tio man fortsatte MFF att skapa mest och var närmast ett ledningsmål innan ett Varbergsmål slog ned som en blixt från klar himmel i den 75:e minuten. Gustaf Norlin fick till ett praktfullt distansskott som ställde Johan Dahlin och MFF såg ut att åka på ytterligare en tuff smäll.
Malmö FF utnyttjade alla sina fem byten och kvitteringen skulle komma efter ett av nyinbytte Jonas Knudsens långa inkast.
– Vi känner ju till hans långa inkast. Jag har sett de i landslaget där han senast låg bakom ett av Danmarks mål mot Kroatien. Det är en bra kvalitet som vi har i laget och Isaac kunde få gott om tid att ta ner bollen i boxen och sätta dit den, sa Jon Dahl Tomassson.
För MFF blev kvitteringen en lättnad.
För Varberg som hade kalkylerat med en förlust var en poäng rena segern.
– Med fem debutanter och nio nya i laget hade vi inte kunnat drömma om att åka från Malmö med en poäng, sa Varbergstränaren Joakim Persson.
Gå till toppen