Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dansbandspalatset testar ny genre under corona – kör rave med psytrance-dj:s

Tolv timmar av psytrance – hårda basslingor och psykedeliska melodier. Sista helgen i juni testar Törringelund något helt nytt.
För första gången öppnar dansbandspalatset utanför Svedala upp sina dörrar – för en ravefest.
– Jag är ingen expert på just den här genren, men som jag förstått detta så dansar man rätt mycket själv, säger Törringelunds vd Denny Björklund.

Stefan Winqvist har arrangerat psytrancefester sedan 1990-talet. Under våren har en fest i Köpenhamn fått ställas in på grund av restriktionerna. Men i slutet av juni är det dags igen – på Törringelund utanför Svedala. Arkivbild.Bild: Tom Wall
Senast det var fest på Törringelund stod Vikingarna och Christer Sjögren på dansrotundans scen. I vanliga fall hade spelningen sålt slut. Men denna lördag i början av mars var det glest mellan besökarna. Coronaviruset hade kommit till Sverige. I ett slag förvandlades en betydande del av dansbandspalatsets målgrupp till en riskgrupp. Och aktiviteten i sig – pardans – rimmar illa med Folkhälsomyndighetens rekommendationer om social distansering.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen