Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Testades positivt – efter Djokovics turnering

Grigor Dimitrov har testats positivt för covid-19. Detta bara ett dygn efter att han spelade en uppvisningsturnering i Kroatien. ”Jag är så ledsen för all skada jag kan ha orsakat”, skriver han på Instagram.

Grigor Dimitrov. Arkivbild.Bild: Darko Vojinovic
Bulgaren Grigor Dimitrov, 29, har de senaste dagarna spelat uppvisningsmatcher på grus i Serbien och Kroatien – Adria Summer Tour som världsettan Novak Djokovics lillebror Djordje Djokovic startat på Balkan.
Förra helgen förlorade den 19-rankade Dimitrov mot Dominic Thiem med 2–0 i set och så sent som i lördags blev det en ny torsk mot Marin Čilić, rankad 37:a i världen, med samma siffror.
Bara ett dygn senare berättar nu Dimitrov att han testats positivt för Covid-19.
”Jag vill bara berätta för mina fans och vänner att jag testats positivt för Covid-19 hemma i Monaco. Jag vill bara säkerställa så att alla jag haft kontakt med under de senaste dagarna testar sig och vidtar nödvändiga säkerhetsåtgärder. Jag är så ledsen för all skada jag kan ha orsakat. Jag är hemma nu och återhämtar mig”, skriver han på Instagram.
Nu meddelar arrangören att finalen av turneringen, som skulle spelats mellan Andrej Rubljov och Novak Djokovic, ställs in.
Det lär dröja ytterligare några månader innan turneringarna på den vanliga ATP-touren drar igång.
Rättad version. Dimitrov spelade en uppvisningsturnering i Kroatien.
Gå till toppen