Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Varför måste studenterna störa trafiken?

Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
De senaste åren har det så kallade studentutsläppet tagit allt märkligare former, men i den gångna veckan tycks det ha urartat helt. Jag har bevittnat scener i trafiken som jag aldrig trott var möjliga. Bilar som buskör i 70-80 kilometer i timmen, under ihållande tutande och med ungdomar sittande på nervevade fönster med hela kroppen utanför.
Dessutom har det i år på grund av avståndsreglerna varit förbjudet med studentflak. I stället har en röd buss, typ öppen sightseeingbuss kört runt stan fullastad med skrålande ungdomar. Vad är skillnaden mellan lastbilsflak och buss i detta sammanhang?
Härom dagen fick en bekant ringa polisen, eftersom flera studentbilar hade ställt sig tvärs över en av våra mest trafikerade gator i stan, medan ungdomar rusade ur bilarna och hoppade och dansade runt. Långa bilköer bildades, då ingen kunde köra förbi.
Vad gör polisen åt dessa uppenbara trafikbrott som dessutom är livsfarliga?
Visst är det härligt att sluta skolan (somliga kallar det studentexamen, fast den är avskaffad), men kan man inte fira på annat sätt?
Ingelise Malmqvist
Gå till toppen