Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Prisad ledare: ”Jag halkade in på ett bananskal”

Årets ungdomsledare i Staffanstorp har korats. Priset går till Anna Ingvald på Perform Aerobic Gymnastics Club i Staffanstorp.

Årets ungdomsledare är Hjärupsbon Anna Ingvald.Bild: Privat
– Jag är verkligen jätteförvånad. Det är ett otroligt hedrande pris, säger Anna Ingvald som på dagtid arbetar som förstelärare på Fladängskolan i Lomma med hälsa och rörelse som inriktning.
Det ideella arbetet med att leda gymnastikgrupper startade för sex år sedan då hennes äldsta dotter började med gymnastik på Perform Aerobic Gymnastics Club.
– När sedan min yngsta dotter också ville börja med gymnastik fanns det ingen grupp för de yngre barnen.
Då blev Anna Ingvald tillfrågan om inte hon själv kunde tänka sig att bli ledare för en grupp.
– Så jag halkade in på ett bananskal.
Nu leder hon en gymnastikgrupp där deltagarna är tre till fyra år. Hon brinner för rörelse och hälsa. Men med så små barn handlar det inte så mycket om träning.
– Det viktigaste är att deltagarna känner sig trygga och har kul. Det ska vara gött att vara med.
Förutom att hålla i barngruppen ansvarar hon för att lära upp nya ledare. Dessutom är hon ledamot i gymnastikklubbens styrelse. Utöver det är hon instruktör på Studio S.
– Jag mår väldigt bra av att stå på de tre benen som lärare, ledare och instruktör.
Att hon skulle få just den inriktningen var ganska självklart för henne.
– Jag har aldrig varit någon fotbollstjej.
Priset består av ett diplom – och 15 000 kronor.
– Det känns som en morot att fortsätta. Jag funderar på att använda pengarna till en yogakurs eller någon annan vidareutbildning.
Gå till toppen