Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kommunalrådet: Vi har inte haft den här typen av ungdomsrån kopplat till droger tidigare

Cannabis, tramadol och även kokain. Både polis och politiker oroas över en misstänkt koppling mellan en ökande drog- och råntrend i Lomma.
– I många av de här konflikterna är drogerna den minsta gemensamma nämnaren, säger kommunalrådet Robert Wenglén (M).

Kommunalrådet Robert Wenglén (M) menar att kommunens förebyggande arbete mot narkotika har intensifierats de senaste åren, i takt med signaler om att mer droger florerar bland Lommas unga. ”Polisen och skolorna har ett nära samarbete kring det här. Och man får inte heller glömma att föräldrarna har ett stort ansvar”, säger han.Bild: Mats Amnell
Vårens rånvåg har även blivit en fråga för Lommas politiker. I samband med debatten har Liberalerna Lomma-Bjärred lagt en rad förslag i alliansgruppen. Och ett av dem fick gehör: inför sommaren har Lomma anställt två extra trygghetsvärdar. De jobbar under perioden juni till september, med främsta uppgiften att åka på larm och öka tryggheten i kommunen kvälls- och nattetid.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen