Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tappade medvetandet när de luftade rör – räddades av kollega

Två tekniker utsattes för så mycket kolmonoxid under ett arbete på Brunnshög att de båda blev medvetslösa. Efter olyckan tvingas nu företaget Kraftringen böta 950 000 kronor.

I samband med att två tekniker skulle lufta fjärrvärmerör på Brunnshög föll de båda ihop medvetslösa. Anledningen var att de hade exponerat för kolmonoxid som läckt ut i samband med arbetet.
En kollega som befann sig i närheten kunde komma till deras räddning och tillkalla ambulans, varpå de båda fördes till SUS i Lund.
Fredrik Facklar är affärsområdeschef på energibolaget Kraftringen där teknikerna arbetade. Enligt honom gjordes en missbedömning av situationen i samband med olyckan.
”Det är en förklaring, men ingen ursäkt, vi bär det fulla ansvaret”, skriver han i ett pressmeddelande.
Efter händelsen, som inträffade förra året och klassas som arbetsplatsolycka, tvingas nu Kraftringen att böta 950 000 kronor.
”Jag beklagar att våra medarbetare kom till skada. Varje olycka är en för mycket och det här är en påminnelse om hur viktigt det är att ständigt jobba förebyggande”, skriver Sezgin Kadir, VD för Kraftringen.
För att motverka liknande olyckor uppger företaget att de tagit fram nya rutiner, förbättrat sitt utbildningsmaterial och kompletterat med viss utrustning.
Gå till toppen