Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Man från Staffanstorp häktad för grovt vapenbrott och utpressningsförsök

Sedan den 6 maj har polisen jagat en 30-årig man från Staffanstorp, som misstänks vara en av de inblandade i grovt vapenbrott och utpressningsförsök i nordvästra Skåne i vintras. Han är den tredje som häktas för brotten som uppdagades i april.

Klockan 11:45 den 17 juni anhölls Staffanstorpsbon för grovt vapenbrott och försök till grov utpressning. 30-åringen hade då varit anhållen i sin frånvaro i över en månad. Dagen efter blev han häktad.
Staffanstorpsbon misstänks för att, tillsammans med en 29-åring som häktades redan i april, ha skjutit mot en fastighet i utpressningssyfte. Männen misstänks för utpressningsförsök under andra halvan av december. Staffanstorpsbon misstänks också för att tillsammans med de två andra ha begått grovt vapenbrott under januari och februari.
– Den här personen har varit misstänkt hela tiden, eller näst intill. Men det är först nu vi har fått tag i honom. Han har varit anhållen i sin frånvaro, säger kammaråklagare Helene Jacobsson.
Brotten uppdagades i april, då polisen fann att några män hade tillgång till ett antal vapen. Två män i knappa 30-årsåldern häktades den 24 april bakom stängda dörrar, för att inte röja något från utredningsarbetet. Inledningsvis misstänktes fler personer. Ytterligare fyra män greps och förhördes men släpptes efter en tid. I maj förhördes ytterligare ett stort antal personer.
Nu börjar utredningen gå mot sitt slut. Åklagaren hoppas kunna väcka åtal i nästa vecka, mot de två män som suttit frihetsberövade sedan i april. Enligt plan ska rättegången hållas två veckor senare.
– Om den nyligen häktade också kan åtalas då återstår att se. Vi håller på att utreda hans delaktighet. Jag skulle helst se att vi tar dem samtidigt, men det beror helt på hur utredningen går, säger Helene Jacobsson.
Det finns inga fler anhållna i sin frånvaro.
Gå till toppen