Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Beslut om karantän för inresande till New York

Personer från virushärjade stater i USA ska från och med torsdag sitta två veckor i karantän, om de reser in i New York-området. Guvernörerna för New York, New Jersey och Connecticut meddelade under onsdagen beslutet – vars syfte är att minimera risken för en ny virusvåg.

New Jerseys guvernör Phil Murphy säger att invånarna i området redan varit igenom "skärselden", och att de vill minimera risken för en andra virusvåg genom att låta inresande från nu hårt drabbade stater självisolera sig. Arkivbild.Bild: Tariq Zehawi/AP/TT
Inresande från amerikanska delstater med hög smittspridning måste från och med torsdag isolera sig i två veckor när de anländer till New York och de intilliggande delstaterna New Jersey och Connecticut. Det meddelade de tre staternas guvernörer under en presskonferens i New York.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen