Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hundratals hemlösa efter ukrainska skyfall

Runt 200 samhällen i västra Ukraina har drabbats av kraftiga översvämningar. Många byar har skurits av från omvärlden.Bild: AFP/TT
Tre människor har dött i västra Ukraina efter de värsta översvämningarna på ett decennium.
800 har tvingats evakuera och runt 5 000 hus har skadats, uppger det ukrainska inrikesdepartementet.
Vattenmassorna har orsakats av kraftiga regnoväder som drabbat 200 samhällen i området. Skyfallen har på några dagar uppmätts till 70 procent av den mängd regn som normalt faller på en månad.
Den värst drabbade regionen är Ivano-Frankivsk nära gränsen till Rumänien och Ungern, där översvämningarna har ödelagt vägar, broar och annan infrastruktur. Myndigheterna har lovat att leverera mat till byar som skurits av från omvärlden.
Vissa experter har kastat skulden för vattenmassorna på storskalig skogsavverkning. Den ofta olagliga avverkningen i bergskedjan Karpaterna innebär att mängden träd som normalt tar hand om avrinningen vid regnfall är kraftigt reducerad.
Gå till toppen