Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Operationen stoppar Hareide från nytt tränarjobb

Han har ryktats ta över Rosenborg. Men Åge Hareide stänger den dörren – på grund av en knäoperation.
– Hälsan går först, säger den förre MFF-tränaren till Verdens Gang.

Åge Hareide var på plats i Molde i lördags för att se Moldes match mot Rosenborg i den norska högstaligan. Molde vann med 1–0.Bild: MARIUS SIMENSEN
Egentligen skulle Åge Hareide lett Danmarks landslag i EM i juni, som sitt sista uppdrag innan kontraktet gick ut. Vid det här laget skulle han, om allt gått väl, förberett Danmark för åttondelsfinal.
Men coronapandemin satte stopp för mästerskapet.
Och Åge Hareide är nu istället hemma i Norge med ett nyopererat knä. Arbeta kan han göra först i höst eftersom han inte får belasta knäet på ett tag.
– Jag har kämpat i ett helt år med infektioner och ett slitet knä efter många knäskador, så det viktigaste nu är att få tillbaka livskvaliteten, säger Hareide till VG.
Därför stänger 66-åringen – i alla fall tillfälligt – dörren för Rosenborg. Den norska storklubben blev bara trea i ligan förra säsongen och har fått en tung start på den nuvarande. Därför ryktas tränaren Eirik Horneland hänga löst.
– Jag kommenterar inte spekulationer. Och det spelar heller ingen roll – jag kan hur som helst inte träna något lag nu, säger Hareide när VG frågar om Rosenborg varit i kontakt med honom.
Åge Hareide skulle ha lett Danmark i EM denna sommar.Bild: DAVID KLEIN
Åge Hareide berättar dock att han är fast besluten att träna ett lag igen när han har återhämtat sig.
– Att gå runt som nu, det passar mig dåligt: Att bara vara hemma, äta frukost, lunch, middag och se en krimserie på tv – det vill jag inte i längden, sa Hareide till VG i april.
Men han vill inte hoppa på vilket jobb som helst.
– Jag blev färdig med att bygga lag från grunden då jag var i Molde 1994, då bestämde jag mig för "aldrig den nivån igen". Antingen vill jag ha ett lag på en viss nivå, som triggar mig – annars tränar jag hellre ungdomar.
Gå till toppen