Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sill och hållbarhet i fokus för Orklas nya kommunikationschef

Ikeas tidigare chef för samhällsrelationer, Sara Paulsson, blir ny kommunikationschef på livsmedelsjätten Orkla Sverige i Malmö. Branschens hållbarhetsarbete lockade henne att byta jobb. I sin nya roll kommer hon att arbeta med kända varumärken som Abba och Felix. "Men tyvärr får jag inte chipsen", säger Sara Paulsson.

Sara Paulsson är ny kommunikationschef på Orkla Sverige.Bild: Pressbild
För bara ett år sedan lämnade Sara Paulsson jobbet som ansvarig för Ikeas samhällsrelationer för att istället bli kommunikationschef på det börsnoterade Malmöbolaget Doro som utvecklar mobiltelefoner och larmtjänster för äldre.
Läs också Ikea-profil blir kommunikationschef på skånskt börsbolag
Men coronapandemin gjorde att uppdraget inte blev det hon tänkt sig och när jobbet på Orkla dök upp valde hona att byta jobb igen.
– Corona styrde om vad Doro fokuserar på och jag såg nya möjligheter här på Orkla, säger Sara Paulsson, som blir en av två kommunikationschefer på Orkla Sverige och rapporterar till kommunikationsdirektör Cecilia Gannedahl.
I uppdraget ingår både intern och extern kommunikation samt att driva debatt i branschfrågor.
Bland de varumärken som ryms inom hennes ansvarsområden finns till exempel Abba och Felix, men däremot inte Göteborgskex och OLW som ligger hos en kollega.
– Tyvärr får jag inte chipsen, säger Sara Paulsson och skrattar.
Det som framför allt lockade till ett jobbyte var Orklas och livsmedelsbranschens arbete med hållbarhetsfrågor, ett område hon arbetade med även under sina sju år på Ikea.
– Min roll handlar mycket om att Orkla vill ta nästa steg i att driva samhällsförändring, ta ett större ansvar i hållbarhetsfrågor och vara med i samhällsdebatten, säger hon.
Fakta

Orkla Sverige

Orklabolagen i Sverige omsätter nära sju miljarder kronor och har drygt 3 000 anställda vid 18 anläggningar och kontor.

Gå till toppen