Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ungdomar ska sätta Malmö på kartan

När det inte går att resa fritt i världen kan det vara bra att känna till smultronställena i sin egen stad. Under sommaren arbetar över hundra ungdomar med att hitta de bästa ställena att "hemestra" på i Malmö med omnejd för att förgylla sommaren.

Malmöungdomar har som uppgift att dokumentera deras upplevelse av staden. Nålar på en karta visar vilka platser de dokumenterar. På bild från vänster: Adam Taki, Chris Bica, Romejsa Asani, Diana Vlashi, Abdou Karim Savage Bajo och Gent Elezi.Bild: Peter Frennesson
– Vi vill rädda denna sommaren för så många som möjligt. Vi ska hitta platser där man kan äta, umgås och spendera sin sommar. Vi kommer att redovisa platserna genom vårt instagramkonto, malmo_100 där vi redan har börjat fylla på med bilder, säger Adam Taki. Han är en av över hundra ungdomar som ska jobba med att sätta Malmös smultronställen på kartan i sommar.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen