Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hade kvarts ton cannabis i källaren – åtalas

Två män åtalas vid Göteborgs tingsrätt för synnerligen grovt narkotikabrott. ArkivbildBild: Claudio Bresciani / TT
Två män i 35-årsåldern åtalas vid Göteborgs tingsrätt för synnerligen grovt narkotikabrott. De båda männen misstänks ha förvarat mer än en kvarts ton vakuumförpackad cannabis i ett källarförråd i Göteborg.
– Det rör sig ju om extremt stora mängder. Det finns väl anledning att tro att även andra individer varit inblandade i den här härvan, säger kammaråklagare Mats Dahlberg till Göteborgs-Posten.
En av männen stoppades av polisen eftersom han var uppenbart drogpåverkad. Det blev upprinnelsen till att polisen kunde lokalisera det källarförråd där knarket låg gömt, färdigförpackat för vidare leverans.
Polisen gillrade en fälla och kort därefter kunde den andra mannen gripas när han kom för att hämta narkotikan. Cannabisfyndet är ett av polisens största någonsin i Storgöteborg.
Båda männen nekar till brott.
Gå till toppen