Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minnesord om Karl-Fredrik Berggren

Professor emeritus Karl-Fredrik Berggren, vår vän och kollega i arbetet med forskningsanläggningen European Spallation Source, har avlidit 83 år gammal. Karl-Fredrik var hemmahörande i Linköping och Uppsala. Närmast sörjande är makan Christina och barnen Knut, Thomaz och Katarina med familjer.

Karl-Fredrik Berggren var en mycket respekterad forskare och forskningsledare och han gjorde viktiga insatser för utvecklingen av forskningen i Sverige och Europa. Han utnämndes 1977 till professor i teoretisk fysik vid Linköpings universitet och hans forskning var inriktad på den kondenserade materiens teori och kvantfenomen i lågdimensionella strukturer. Som forskningsledare gjorde han avgörande insatser för att realisera ESS, den stora forskningsanläggning som nu byggs i Lund.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen