Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ökänt ansikte dök upp bland pappfigurerna

Pappfigurer har blivit vanligt förekommande under coronapandemin. Här exemplifierat under friidrottstävlingen på Bislett i Oslo i början av juni. Arkivbild.Bild: Heiko Junge/NTB Scanpix/TT
Leeds United har, precis som många andra fotbollsklubbar, erbjudit sina supportrar att synas på arenan i form av ett foto på en pappfigur i naturlig storlek på läktaren.
Men på Elland Road upptäcktes ett ökänt ansikte bland alla, cirka 15 000, pappfigurer. Nämligen Usama bin Laden, terrornätverket al-Qaidas tidigare ledare.
Bilden spreds snabbt på Twitter.
Nu har Leeds agerat. I ett uttalande säger klubben att pappfiguren har tagits bort och att de framöver kommer säkerställa så inga stötande bilder sätts upp.
Det är inte första gången de senaste månaderna som stötande bilder upptäckts när klubbar tillåtit pappfigurer. I en australisk rugbymatch mellan Penrith och Newcastle syntes den ökända seriemördaren Harold Shipman, känd som ”Dr. Death”.
Gå till toppen