Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vivian Maiers bilder ställs ut på Österlen i sommar

Vivian Maiers fotografier av Chicagos gatuliv förblev okända under hennes livstid. 2007 budade en man hem hennes verk på en auktion och publicerade dem senare på bilddelningssajten Flickr. Först då fick världen upp ögonen för hennes konstnärskap. I sommar ställs hennes fotografier ut på Fabriken i Bästekille.

Sjuttio av Vivian Maiers självporträtt ställs ut för första gången på Österlen. Det här från New York 1954.Bild: Estate of Vivian Maier, Courtesy of Maloof Collection and Howard Greenberg Gallery
– Det är är gigantiskt. Vi fick reda på för ett par veckor sedan att detta är hennes största utställning någonsin i världen. Vi är dessutom den enda utställaren i världen som ställer ut henne just nu, säger Ulf Carlsson som driver Fabriken i Bästekille och Galleri Final i Malmö.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen