Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmös biografer öppnar igen

Under våren bommade alla Malmös stora biografer igen – men nu börjar de åter öppna för publik. Filmstaden har redan börjat visa film. Panora och Spegeln återöppnar under sommaren.

Bild: Emil Langvad
När Panora bommade igen på obestämd tid den 6 april innebar det att samtliga biografer i Malmö stod stängda. Filmstaden och Spegeln stängde sina biografer redan i mitten av mars. Sedan dess har alla de stora biograferna hållit stängt.
Mikrobiografen Hypnos på Norra Grängesbergsgatan stängde också i mitten av mars men började visa film igen i slutet av april.
Filmstaden Storgatan öppnade igen den 24 juni, och var då en av Filmstadens första biografer att öppna igen. Resten av Filmstadens biografer ska öppna successivt under de följande veckorna. På filmvisningarna tillåts max femtio gäster i de större salongerna. Det ska alltid finnas tomma stolar mellan sällskapen och vara minst 1,5 meter mellan raderna.
Nu är det klart att även Panora öppnar igen den 7 augusti. I början kommer biografen att hålla öppet onsdag till söndag. För att undvika trängsel i lokalen har antalet platser begränsats i samtliga salonger. Det innebär att max femtio personer släpps in i den största salen, som i vanliga fall rymmer 195 personer.
Spegeln smygöppnar den 17 och 18 juli och öppnar på riktigt igen den 12 augusti. Under smygöppningen släpps enbart biljetter till halva salongen och det ska finnas tomma stolar mellan sällskapen.
Gå till toppen