Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nu startar Sommarlund 2020

Denna lördag drar Sommarlund 2020 igång, bara nästan som vanligt. Första programpunkten är cirkusmingel på Stortorget lördag eftermiddag.

Sommarlund är en del av Lunds kommun och arrangeras av arrangemangsenheten på kultur- och fritidsförvaltningen.Bild: Sara Ljunggren Ingemar D Kristiansen
Sommarlund 2020 anpassas för att inte riskera att coronavirus sprids mellan deltagare. Många programpunkter kräver föranmälan, eftersom högst 50 personer får samlas på samma plats.
Lördagens cirkusmingel pågår mellan klockan 13 och 16, och kan ses av alla som passerar torget. På söndagen fortsätter programmet med en punkt om ätliga växter i Skrylle och guidad tur om offentliga konstverk i Stadsparken. Till båda krävs föranmälan. Så även till kvällens arrangemang, ett föredrag om Barbara Streisands tidiga karriär. Det är musikalexpert Lasse Walldov som berättar, från scenen "Lilla vita" som byggts upp speciellt för Sommarlund nära den vanliga vita scenen i Stadsparken.
Veckan som följer finns bland annat kulturhistorisk stadsvandring i Nöden och picknickdans Tango, Bugg och Lindyhop. Juli inleds med klassisk musik på Clara Schumann-verandan, i regi av Limus musikskola.
Onsdag den första juli är det också premiär för Mejereits quizterrass med Kristoffer Jonzon, och på torsdagen drar humorterrassen igång. Mejeriets nya uteservering Stallet som ligger på baksidan vid skejtramperna är öppen fredagar och lördagar.
Det har redan varit stort intresse för att förboka plats på arrangemang, enligt kulturförvaltningen. Louisa Lyne & di Yiddishe Kapelye som gör två spelningar på Kulturen den 3 juli är fullbokat, men streamas också på Arrangemang Lunds facebooksida för den som inte hunnit skaffa sig biljett.
Louisa Lyne & di Yiddishe Kapelye på Kulturen den 3 juli är redan fullbokat, men sänds också på Arrangemang Lunds facebooksida.Bild: Sara Ljunggren
Läs också Ny uteservering i Lund vill ge Berlinkänsla
Läs också Sommarlund blir av – med begränsningar
Gå till toppen