Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Spahotellet The Lodge vaknar upp igen – två nya ägare tar över

I slutet av juli slår spahotellet The Lodge upp portarna igen. Ur konkursen reser sig ett nytt bolag. Nya ägare kliver in och köper tillbaka inventarier och varumärke. Kvar i konkursen finns 7,5 miljoner i skulder till en rad leverantörer, men hotellets återvändande vd är säker på att man har gjort en så schyst konkurs som möjligt.

The Lodge öppnar upp igen efter konkurs. Vd Henrik Holmqvist i telefon med sin bror Anders Holmqvist, en av två nya ägare. ”Vi hade inga pengar, vi blev i princip utblottade av corona. Nummer ett var att hitta någon som var villig att investera”, säger Henrik Holmqvist.Bild: Sandra Henningsson
The Lodge stod med ett nybyggt spa som snart skulle invigas. Då slog pandemin till. Hotellet utanför Genarp, som haft en stor andel danska gäster, tappade nästan all omsättning på ett par veckor. I slutet av mars skickade vd och dåvarande delägare Henrik Holmqvist in konkursansökan för både moderbolag och hotellbolag.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen