Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Barn hittade indiska pengar i sjön

Barnen var ute och paddelsurfade med sin pappa när de hittade skatten. Arkivbild.Bild: Karl-Josef Hildenbrand
Fyra barn har hittat 8 000 indiska rupier och en påse smycken från Indien – i en sjö utanför Kristianstad, rapporterar Kristianstadsbladet.
Två av barnen var ute och paddlade på sjön med sin pappa när de hittade pengarna på sjöbotten. Därefter hämtade de två vänner och cyklop för att leta mer, och hittade då en plastpåse fylld med olika sorters smycken.
Pengarna är värda ungefär 1 000 svenska kronor. Barnen tror att även smyckena kommer från Indien, eftersom det bland dem även fanns en ask med namnet på en smyckesbutik i Indien.
– Det hade varit roligt att veta hur det gick till. Hur hamnade det här och vem lämnade det? säger Ellen Persson, 10 år.
Barnen har lämnat in alla fynd till polisen i Kristianstad, som barnen hoppas ska kunna ge svar på frågorna. Kanske kan barnen då även få hittelön.
Gå till toppen