Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Flygande övervakare granskar badare i Spanien

Spanska stränder inför åtgärder för att undvika trängsel.Bild: Joan Mateu/AP/TT
Övervakning är temat på turistorter i Spanien med dess vidsträckta stränder i coronatider. Drönare, övervakningskameror och färgad avgränsningstejp nyttjas av myndigheter för att kontrollera att avstånd hålls och att stränderna inte överbefolkas.
Spanien anser att pandemin är under kontroll, men befarar nya utbrott.
Målet är, säger borgmästare Jaume Dulset i turistorten Lloret de Mar, att hitta en balans mellan avkoppling och säkerhet.
Stränderna i Lloret de Mar, runt sju mil från Barcelona, är nästan alltid fullbesatta under högsäsong. Sensorer kopplade till appar granskar strandens folkmängd, och högtalare monterade på drönare spelar upp meddelanden om den sociala distanseringen inte hålls.
Liknande åtgärder har gjorts i stora delar av den omkring 800 mil långa spanska kuststräckan. I turistorten Benidorm har man dessutom styckat upp stranden i fyra kvadratmeter stora rutor som kan bokas i förväg. Men systemet har inte använts, då turisterna ännu inte återvänt.
Gå till toppen