Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Världsårsbästa av Meijer: ”Inte planerat”

Stavhopparen Michaela Meijer noterade nytt personligt rekord utomhus när hon hoppade 4,72 meter i Mölndal. Resultatet innebar också nytt världsårsbästa, elva centimeter högre än australiskan Nina Kennedys 4,61 från i februari.

Michaela Meijer. Arkivbild.Bild: Erik Simander/TT
– Det var inte planerat. Det är klart att det är kul, men det är inte många som tävlar. Världens prestation är det kanske inte, men det är klart att det är kul att ha världsårsbästa, säger Michaela Meijer till Radiosporten.
Tävlingen var 26-åringen från Göteborgs andra den här utomhussäsongen, efter att ha hoppat 4,60 i Karlskrona för en vecka sedan. I Mölndal vann hon före Angelica Bengtsson som hoppade 4,52, enligt Radiosporten.
Meijers tidigare, personliga utomhusrekord var 4,71 från 2017. Inomhus har hon hoppat 4,75, i Rud, Norge, i fjol. Bengtsson har det svenska rekordet på 4,80, satt under VM-finalen i Doha, Qatar, förra året då hon blev sexa.
Gå till toppen