Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lund mot strömmen – inför visir i strid med rekommendation

Lund går mot strömmen och inför nu visir inom all äldrevård. Det trots att det saknas evidens – samt att risken för smittspridning kan öka om visiren inte desinficeras korrekt, enligt Region Skåne. Såhär fattades beslutet.

Arkivbild. Visiret på bilden är av den modell som under våren använts i akutmottagningens tält i Lund där akutpatienter tagits emot för covid-testning.Bild: Sandra Henningsson
Personal inom Lunds äldrevård får just nu lära sig att använda visir i så kallade ansiktsnära vårdsituationer. Det gör Lund till ett undantag sett till resten av Skåne. De flesta andra kommuner har enligt Vårdhygien Skåne valt att inte införa visir – något som inte heller rekommenderas av Region Skånes expertfunktion för att förebygga bland annat smittspridning i vården.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen