Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lyssna och läs: Sydsvenskan intervjuar Malmös politiker

Vilka är de, Malmös politiker? Vad vill de, vad driver dem och vad har de för relation till sin stad? I en intervjuserie med start i morgon, söndag, samtalar Sydsvenskans reporter Elin Fjellman med några av Malmös ledande politiker.

I år blir det ingen Almedalsvecka på Gotland. Men politiken stannar inte för det.
Under sju dagar arrangerar Sydsvenskan en egen politikervecka med Malmö i fokus. Varje dag intervjuar vi ledaren för vart och ett av Malmös sju fullmäktigepartier.
De förkommer ständigt i nyhetsflödet. De ställs till svars, får ge sin syn på enskilda frågor och kommentera händelser, förslag och beslut. Deras namn, ansikten och partifärg är bekanta för många av Sydsvenskans läsare.
Men ofta får vi inte veta mycket mer än så.
I den här intervjuserien vill vi ge läsare och lyssnare en bredare bild av vilka de är, deras värderingar och drivkrafter. Vår förhoppning är att det kan ge en lite djupare förståelse för varför de säger som de säger och gör som de gör.
Ett stående inslag i intervjuerna är när politikerna berättar om en plats i Malmö där de känner sig hemma. Det är också på de platserna Sydsvenskans fotografer har porträtterat dem.
Intervjuerna kan du både lyssna på och läsa på sydsvenskan.se. De publiceras självklart också i papperstidningen.
Fakta

Politikerveckan i Malmö

Söndag 28 juni: Roko Kursar, Liberalerna

Måndag 29 juni: Torbjörn Tegnhammar, Moderaterna

Tisdag 30 juni: Charlotte Bossen, Centerpartiet

Onsdag 1 juli: Emmalina Johansson, Vänsterpartiet

Torsdag 2 juli: Katrin Stjernfeldt Jammeh, Socialdemokraterna

Fredag 3 juli: Stefana Hoti, Miljöpartiet

Lördag 4 juli: Magnus Olsson, Sverigedemokraterna

Gå till toppen