Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dykare sökte efter badare i Saxtorpssjöarna

Räddningstjänsten ryckte under lördagen ut till Saxtorpssjöarna utanför Löddeköpinge efter att en man försvunnit i vattnet. Sökandet pågick fram tills kvällen, men mannen hittades inte.

Bild: Patrick Persson
Klockan 17 slog badare vid Saxtorpssjöarna larm om att en vuxen man försvunnit i vattnet. Räddningstjänst, ambulans och polis ryckte ut med flera enheter och tillkallade dykare från Malmö och Helsingborg. Sökandet genomfördes med hjälp av båt, ytbärgare och polisens helikopter.
– Det är en vuxen man som är försvunnen, i övrigt kan jag inte gå in på fler detaljer just nu, sa Katarina Rusin, presstalesperson vid polisens ledningscentral, i samband med insatsen.
Räddningstjänsten avvecklade insatsen från sitt håll vid 20-tiden. Sökandet fortsatte under söndagen, men utan resultat.
– Det jag vet är att vi var där i morse. Jag vet inte hur länge vi var där, men det har inte resulterat i att vi anträffat någon, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Polisen har upprättat en anmälan om försvunnen person.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen