Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Så slipper du dålig mat i värmeböljan

I slutet av juli inträffar det som av tradition kallas rötmånaden. Men den senaste tidens värmebölja innebär att matvaror redan nu riskerar att snabbt bli ofräscha. Det här ska du tänka på för att undvika att maten blir dålig i förtid – och i värsta fall orsakar matförgiftning.

Mjölk är en av produkterna som är extra känslig under sommaren. Arkivbild.Bild: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT
Höga temperaturer och fuktig luft – då trivs mögel och bakterier som bäst. Det har att göra med den biologiska processen, som går snabbare när det är varmt.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen