Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stabil seger för Lunds BK mot Assyriska

När Lunds BK tog sin tredje seger på fyra matcher var det stabilitet som var nyckeln. Försvarsspelet över hela planen och i synnerhet en välsmord backlinje släppte inte fram Assyriska till många farligheter – då räckte två mål på fasta situationer till tre poäng utan vidare diskussion.

Tränaren Anders Grimberg var nöjd med insatsen.
– En verklig arbetsinsats, det var hårt jobb i alla lagdelar som låg bakom detta. Vi har pratat mycket i veckan om att få längre etablerade anfall och hålla bollen inom laget och vi hade flera sådana fina sekvenser så det såg bättre ut, menade han.
Oliver Stojanovic Fredin gav Lunds BK ledningen i 35:e minuten efter ett långt inkast. I övrigt var det inte mycket farligheter som skapades av något av lagen i första halvlek, även om Assyriska hade något bra skottläge. Efter att ha rett ut en första anstormning i början av andra kunde Lunds BK utöka till 0–2 när Jakob Ottosson nickade in en hörna från Jesper Möller och därefter lugnt spela på resultatet utan att nerverna behövde komma i alltför stor dallring.
– Vi låg rätt i positionerna och styrde bort de problem som dök upp, tyckte Anders Grimberg.
Lunds BK säkerhetsvilade Gustav Hillstedt men tycks annars trivas med det täta matchandet.
– Ingen är van vid detta på den här nivån så vi måste vara uppmärksamma. Det var bra att Gustav fick vila. Men vi har en jämn och bra trupp så det ska nog fungera bra, menade Grimberg.
Gå till toppen