Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Försvunnen äldre kvinna befaras död

Polisen avbryter sökandet efter kvinnan som i måndags försvann från sin sommarstuga i Julita norr om Katrineholm. Det bedöms osannolikt att kvinnan, som är i 70-årsåldern, ännu är vid liv i sökområdet.

En kvinna i 70-årsåldern försvann i måndags kväll från sin sommarstuga norr om Katrineholm. Arkivbild.Bild: Maja Suslin/TT
Allmänheten uppmanas dock att ställa upp för de frivilligorganisationer som fortsätter att söka, skriver polisen på sin sajt. Under söndagen fortgick sökandet med hjälp av bland annat hundar och en helkopter. Cirka tio poliser deltog i arbetet. Missing People, en orienteringsförening och hemvärnet har också engagerats i sökandet.
Men efter sex dygn fattade alltså polisen på söndagskvällen beslutet att avsluta det aktiva sökandet efter kvinnan. Inga spår efter henne har hittats i sökområdet, och polisen utesluter inte att kvinnan har tagit sig därifrån genom att lifta eller åka tåg.
Vid försvinnandet hade hon inte med sig vare sig mobiltelefon eller plånbok. Kvinnan beskrivs vara i fysiskt god kondition men har en sjukdom som gör att hon har svårt att orientera sig.
Det finns gamla gruvhål, kärr och sjöar i området, vilket har komplicerat sökandet.
Fakta

Omfattande sökinsats

• Polisen har genomfört 101 insatser till fots, med bil och motorcykel.

• 40 insatser med sökhundar har genomförts.

• Helikopter ha använts vid åtta tillfällen.

• Sökning med hjälp av drönare har gjorts vid fyra tillfällen.

Dessutom har försvaret genomfört elva insatser, frivilligorganisationer tretton insatser och räddningstjänsten en insats.

Källa: Polisen

Gå till toppen