Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Bron känns som ett hem som man saknar”

Trots Danmarks tillfälligt stängda gräns tror han på Brons kraft för Malmös utveckling.
Och när han talar om kampen mot stadens grova brottslighet tänker han på sin egen skoltid i Malmö då kriminaliteten alltid lockade runt hörnet.
Nu styr Liberalernas ledare Roko Kursar staden ihop med socialdemokraten Katrin Stjernfeldt Jammeh.

Inför fotograferingen fick de ledande partiföreträdarna välja en plats i Malmö där de känner sig hemma och dit allmänheten har tillträde. Roko Kursar valde Brofästet. Trots Danmarks tillfälligt stängda gräns mot Sverige tror han på Brons kraft för Malmö. ” Bron gick jag på när den invigdes och över Bron åkte jag varje morgon till mitt första fasta jobb på Kastrup. Nu har jag inte varit över Bron på ett halvår. Det känns som ett hem som man saknar, faktiskt. Jag ser också vikten av Bron för utvecklingen av vår stad. Inte bara som en länk mellan Danmark och Sverige utan för integration av en arbetsmarknadsregion och näringslivsregion. En port mot Europa”Bild: Patrik Renmark
Efter valet 2018 knöt Liberalerna och Socialdemokraterna ett nytt band och bildade Malmös första mittenstyre.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen