Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Efter branden på Klockaregården: kommunen vill bygga upp kulturhuset

I helgen ödelades Hembygdsmuseet Klockaregården i en brand. Nu hoppas kommunalrådet Pia Almström (M) att kulturhuset ska kunna återskapas så snart som möjligt.
– Jag har svårt att tänka mig ett annat alternativ, säger hon.

Natten mot söndagen totalförstördes Klockaregården, som var ett traditionellt korsvirkeshus med halmtak, i en brand. ”Just nu känns det inte som om det finns någon annan möjlighet än att bygga upp det. Det skulle bli en stor besvikelse för många om vi inte gör det”, säger kommunalrådet Pia Almström (M).Bild: Patrick Persson
Larmet från Hembygdsmuseet Klockaregården i Kävlinge inkom vid 02-tiden natten mot söndagen. På plats kunde räddningstjänsten konstatera att det rörde sig om en kraftig brand i det gamla kulturhuset. Byggnaden gick inte att rädda och dagen efter stod bara några röda tegelväggar kvar. Efter händelsen har polisen upprättat en anmälan om mordbrand, vilket är den vanliga rubriceringen när en brand saknar uppenbara naturliga förklaringar.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen